zondag 9 september 2018

Veel TAMYA nieuws! COMICAL GRASSHOPPER, TA-07MS en TT-02RR

Na vakantie, veel werken nu eindelijk weer eens tijd om wat te schrijven en het laatste nieuws van Tamiya te melden aan jullie.
En er is best wel veel te melden als het gaat om nieuwe zaken !! Wat ik persoonlijk het leukste nieuws vind is de COMICAL GRASSHOPPER 58662 die Tamiya uitgaat brengen. Wordt weer blij als ik deze uitvoering van de Grasshopper zie. Daarom staat deze ook met stip op 1 van mijn RC bucket list.
58662 Comcial Grasshopper
Maar goed welke releases Tamiya op RC kunnen we binnenkort verwachten, met andere woorden waar gaan we ons geld aan uit geven!!

De volgende die TAMIYA binnenkort zal gaan uitbrengen is de  58660 DYNAHEAD 6x6
G6-01TR. Deze truck is mede ontworpen door Takayuki Yamazaki. Deze ontwerper heeft ook de DUAL RIDGE buggy op zijn naam staan. Deze Dynahead is een truck versie die uitstekend door het terrein kan rijden en ook instaat is om obstakels in het terrein te nemen. Van deze truck is nog geen afbeelding beschikbaar.

Ook wordt de SUPER ASTUTE 47381 weer opnieuw uitgebracht. Tamiya bracht deze eerst uit in 1991. Deze was een geweldige 2WD offroad buggy en was voorzien van TTC ( Tamiya Traction Control) TTC zal ook terugkomen in deze re-release van de Super Astute maar is wel iets aangepast. Ben erg benieuwd wanneer deze uitkomt.

Dit waren de off road versies. Nu komen een 3 tal chassis typenvoor de on road diehards.Deze zijn de TA-07MS 42326, TT-02RR 47382 en de TT-01Type E BUGGYRA FAT FOX Racing Truck.

Vooral de MS versie van de TA-07 is een chassis waar door de racegemeenschap met smart op wordt gewacht. Reden hiervoor is dat de de TA-07 PRO en Race versie erg populair zijn. Zelf rij ik ook met de PRO versie van dit chassis en het is een super chassis en rijdt fanstastish. Binnenkort zal ik een aantal fotos van mijn TA-07 publiceren.


De TT-02RR is een Race versie met een aantal nieuwe aanpassingen.  De meest in het oogspringende aanpassingen zijn; instelbare camber met de nieuwe bovenarmen. (zoals voorheen de TT-01) en ook heeft Tamiya deze versie van de TT-02 voorzien van oliegevulde diffs. ( Yessss) Daarnaast is het chassis voorzien van vrijwel dezelfde hop ups als de TT-02R. Wel heeft deze uitvoering wel een blauwe chassisplaat ( verhard)
Dus dit is dus nummer 2 van mijn RC bucketlist.


Als laatste in dit verslag van RC nieuws is de TAMIYA BUGGYRA FAT FOX RACING TRUCK. Goede zet om een andere body uit te brengen dan een MAN versie. Dit is wat betreft een nieuwe impuls voor het truckracen ondanks dat het nog steeds op het getrouwe TT-01 Type E chassis is. Dit is juist wat het racen met een truck ook zo gaaf maakt!! Iedereen met een gelijk chassis racen.
Maar nu met een nieuwe vette race truck body .

De komende maanden hebben we weer voldoende te bouwen gelet op wat nog Tamiya zal worden uitgebracht.
Veel plezier de komende tijd. Zelf ga ik wachten op de Comical Grasshopper en de TT-02 RR en mogelijk de Dynahead. Hou jullie op de hoogte

Geen opmerkingen:

Een reactie posten