vrijdag 4 mei 2018

58658 TB-05 PRO CHASSIS KIT

De TB-05 is de nieuwste variant sinds 2013. Dit chassis is compleet nieuw ontworpen en volgt daarmee het ontwerp van de TA-07 en M-07. Ook dit chassis is voorzien van TRF dempers, Gear differential eenheden en natuurlijk wordt het geheel aangedreven door een alumunium as. ( Dat is waar TB voor garant voor staat , As aangedreven) Met dit chassis kun je de keuze maken om de motor op 2 verschillende posities te monteren. Deze posities zijn aan de voor zijde als je nadruk op stabiliteit wilt leggen of aan de achterzijde als de focus op acceleratie wilt leggen. De TB05 heeft het beste van de TA07, TB EVO 7, TRF419 en de TB-04. Zo komt de ophanging komt de TA07, het chassis is ook afgeleid van de TA07 afgeleid, de stuurinrichting is afgeleid van de TB EVO 7, stabilisatoren komen van de TRF 419, en het  kegel differenteel van de TB-04. 
Zo zie je dat met het mengen van verschillende typen chassis een hele mooie uitkomst kan krijgen. Waar ik wel benieuwd naar ben is het gewicht van het chassis. Hoop dat het niet zo zwaar is als de TB-04. Dat is wel een dingetje als je competatief wilt zijn tegen TA-07s en andere merken met een snaar aangedreven chassis,  Persoonlijk vind ik het rijden met een as aangedreven chassis heerlijk.(Zeker nu Tamiya belooft dat het chassis zo soepel als zijde rijdt). Zo ben ik 2014 tweede geworden met een TB03 in de toerwagen competitie en rij dit jaar mee met een TB04. Alle twee aangedreven met een 17.5T motor. BEn er echt wel van overtuigd dat je met een as aangedreven chassis echt wel wat kan bereiken. 
 De TB05 komt juni 2018 uit en zal mogelijk later in Europa beschikbaar zijn. Pfff wordt weer sparen.. 
Voor dat het zover is moeten we het doen met een aantal foto's en die zien er wat mij betreft veel belovend uit. Veel plezier met plaatjes kijken en tot laterzzzzzz


Geen opmerkingen:

Een reactie posten